Zašto smo počeli?

Svijet koji nas okružuje naš je jedini dom. Godine zanemarivanja resursa koji su nam dani, danas su dovele do toga da je budućnost naše planete Zemlje ugrožena, a tome svjedočimo na dnevnoj razini. Ubrzani način života, konzumerizam i globalizacija kreirale su neodržive potrošačke navike koje velikom brzinom troše i uništavaju sve resurse koje imamo i koji su nam potrebni za život. Klima se mijenja, prirodne su katastrofe sve češće, razina mora sve se više podiže, a vode su prezagađene otpadom, prvenstveno plastikom koja je postala svojevrsnim simbolom „konzumerističkog čovjeka“. Svake godine čak 9 milijuna tona plastike završi u oceanima, a ako mislimo da to ne utječe na naše živote, varamo se. Plastika je materijal koji se nikada neće razgraditi u potpunosti, već će doći do razine mikroplastike koja tada ulazi u tijela morskih organizama kojima se i mi hranimo. Tragovi mikroplastike pronađeni su u čak 114 vodenih životni vrsta. Procjenjuje se da je oko 700 morskih vrsta jelo plastiku ili bilo u doticaju s plastikom. U konačnici, hranimo li se morskim vrstama, mikroplastika stiže i u naša tijela.

Jesu li plastične boce problem?

Čak 40% tog plastičnog otpada odnosi se na plastične boce za piće. Takve boce, osim što su glavni krivac zagađenosti voda, ujedno su i štetne za naše zdravlje jer polikarbonatna plastika ispušta vrlo otrovni spoj bisfenol A koji uzrokuje poremećaje hormonskog sustava, ali i  doprinosi razvoju koronarnih bolesti srca, angine, razvoju šećerne bolesti i dr. Dakle, osim što plastičnim bocama trujemo svoj jedini dom, trujemo i sebe. Apsurdno, zar ne?

Upravo zato, odlučili smo dati svoj doprinos u promjeni ishoda ove priče. Svatko od nas može značiti promjenu i može utjecati na spašavanje naših mora i oceana te u konačnici i naše planete. S tim smo ciljem razvili posebne staklene boce „Seabird“ koje su u potpunosti ekološki prihvatljive i sigurne za ljudsko zdravlje. Korištenjem staklenih boca za piće smanjujemo potrebu za jednokratnim ambalažama, prenosimo poruku svojoj okolini o stilu života kojeg smo odabrali i našoj odgovornosti prema očuvanju okoliša, a ujedno pozitivno utječemo na svoje zdravlje jer je poznato da je staklo, kao prirodni materijal, najpogodnije za čuvanje tekućina.